Publikationsliste Prof. Dr. Thomas Scheper
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2004
Rhee, J. I., Ritzka, A., & Scheper, T. (2004). On-line Monitoring and Control of Substrate Concentrations in Biological Processes by Flow Injection Analysis Systems. Biotechnology and Bioprocess Engineering, 9(3), 156-165. https://doi.org/10.1007/BF02942286
Scheper, T. (2004). Functional Food-Lebensmittel mit Zusatznutzen. Praxis der Naturwissenschaften - Chemie in der Schule (PdN), 2004, 8-10.
Scheper, T., Ulber, R., & Faurie, R. (2004). Optimierung industrieller Prozesse zur Aufarbeitung landwirtschaftlicher Rohstoffe mit intelligenten, biotechnologischen Analysensystemen. In Wettbewerb, Wirtschaftsordnung und Umwelt : Festschrift für Udo Müller (S. 353-365). Peter Lang.
Solle, D., Faurie, R., Breccia, J., Scheper, T., & Hitzmann, B. (2004). Modelling of an industrial biotransformation process for tryptophan production. IFAC Proceedings Volumes (IFAC-PapersOnline), 37(3), 189-193. https://doi.org/10.1016/S1474-6670(17)32581-8
2003
Bartolome, A. J., Ulber, R., Scheper, T., Sagi, E., & Belkin, S. (2003). Genotoxicity monitoring using a 2D-spectroscopic GFP whole cell biosensing system. Sensors and Actuators, B: Chemical, 89(1-2), 27-32. https://doi.org/10.1016/S0925-4005(02)00423-9
Boehl, D., Solle, D., Hitzmann, B., & Scheper, T. (2003). Chemometric modelling with two-dimensional fluorescence data for Claviceps purpurea bioprocess characterization. Journal of biotechnology, 105(1-2), 179-188. https://doi.org/10.1016/S0168-1656(03)00189-5
Burzlaff, A., Kalesse, M., Kasper, C., & Scheper, T. (2003). Multi parameter in vitro testing of ratjadone using flow cytometry. Applied Microbiology and Biotechnology, 62(2-3), 174-179. https://doi.org/10.1007/s00253-003-1300-0
Geissler, D., Solle, D., Stärk, E., Scheper, T., Märkl, H., & Hitzmann, B. (2003). A New Evaluation Method for 2‐D Fluorescence Spectra Based on Theoretical Modeling. Engineering in Life Sciences, 3(10). https://doi.org/10.1002/elsc.200300019
Harbeck, C., Faurie, R., & Scheper, T. (2003). Application of near-infrared spectroscopy in the sugar industry for the detection of betaine. Analytica chimica acta, 501(2), 249-253. https://doi.org/10.1016/j.aca.2003.09.032
Harbeck, C., Faurie, R., & Scheper, T. (2003). Einsatz der NIR-Spektroskopie zur Detektion von Betain in der Zuckerindustrie. Chemie-Ingenieur-Technik, 75(9), 1356-1359. https://doi.org/10.1002/cite.200303233